Atv nin sevilen dizilerinden Benim Annem Bir Melek


Atv nin sevilen dizilerinden Benim Annem Bir Melek Oyuncuları
 
Ev hanımı Anne Neriman (Oya Başar); emekli dolmuş şoförü baba Cahit (Tarık Ünlüoğlu) ; baba mesleğini devam ettiren ve hala ailesiyle yaşayan büyük çocuk Metin (Şehsuvar Aktaş); karşı dairede oturan küçük oğlan Çetin (Ali Sunal); Çetin’in eşi Ece (Dolunay Soysert) ; Çetin’in patronu Hayrunisa Hanım (Nilgün Belgün); Metin’in nişanlısı Nalan (Ayçin İnci); Metin’in dolmuş durağının kahyası Bir-İki Sami (Bahtiyar Engin); dolmuş şoförü Artiz (Ufuk Özkan) ile çok eğlenceli bir hayatın penceresi açılacak… Cadılığına çok cadı, ama bir o kadar da tatlı bir kaynananın etrafında, kocaman, mutlu ve çok komik bir aile !




Oya Başar kimdir-Oya Başar hayatı,biyografisi

Oya Başar (d. 1956 İstanbul) Türk sinema ve tiyatro oyunusu. Tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın eski eşi.
Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çok çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha bir çok tiyatroda çalıştı. Televızyon dizileri yaptı. Ardından "Levent Kırca - Oya Başar Tıyatrosu" kuruldu.
1988 yılında başlayan dünyanın en uzun soluklu programlarından olan "Olacak o Kadar" TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Son dönemde Şehir Tiyatrosu'na tekrar dönerek, müzikal oyun 7 Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak halen devam etmektedir.
Filmografisi

*Benim Annem Bir Melek 2008(TV Dizisi)
* Sev Kardeşim 2006 (TV Dizisi)
* Kendini Bırak Gitsin 2004
* Ah Yaşamak Var Ya! 2002
* Son 2001
* Ölürsün Gülmekten 2000
* Sokak Şarkıcıları 2000
* Mavi Muammer 1985
* Gözüm Gibi Sevdim 1982
* Berduşlar 1982
* Çilekeş 1978
* Kördüğüm 1977
* Ne Zaman Geleceksin 1977
* Sen Ve Ben 1977
* Vahşi Sevgili 1977
* Bulunmaz Uşak 1976
* Bitmeyen Şarkı 1976
* Zühtü 1976
* Tavşan Kızlar 1976
* Lüküs Hayat 1976
* Oduncunun Çocukları 1966







Tiyatroyla iç içe bir yaşam sürdüren Tarık Ünlüoğlu 40 yıllık tiyatro geçmişine sahiptir.Konservatuvar mezunu olan sanatçı aynı zamanda müzik eğitimi de almıştır.
Oynadığı Dizi ve Filmler

2008 - Benim Annem Bir Melek (Cahit)
2008 - Dalgakıran (Nazif Bozdağlı)
2007 - Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (Konuk oyuncu – Savcı)
2007 - Kabadayı
2007 - Benden Baba Olmaz (Sami)
2006 - Bebeğim Adem Köroğlu
2006 - Umut Adası (Hamdi)  
2005 - Gümüş (Tarık)
2003 - Kurtlar Vadisi (Testere Necmi)
2001 - Nasıl Evde Kaldım
1998 - Cumhuriyet
1996 - Bir Erkeğin Anatomisi
1983 - Kurt ve Kuzu

1964 Ankara doğumlu olan oyuncu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümü mezunudur. Aynı bölümde yüksek lisans ve doktorasını yapan Aktaş,1989-1991 yılları arasında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünde öğretim üyeliği yaptı.

1983'ten başlayarak birçok oyunda sahneye çıktı ya da yönetmenlik yaptı. Ayrıca televizyon dizilerinde oynadı, atölye çalışmalarına katıldı. Başlıca çevirileri: Çingeneler, Nicole Martinez, İletişim Yayınları; Gösterimlerin Çözümlemesi, Patrice Pavis, Dost yayınları; Ölüler Ülkesine Yolculuk, Eugène Ionesco, Mitos Boyut; Düşünürlerin Dostluğu, Roger Pol Droit, Can Yayınları; Sonsuzluk Birden, Claude Mourthé, Can Yayınları.
Oynadığı Dizi ve Filmler

2008 - Benim Annem Bir Melek (Metin)
2006 - İlk Aşkım (Akın)
2004 - Haziran Gecesi (Levon)
2004 - Arap Saçı
1990 - İstasyondaki Pastane
1988 - Kavak Yelleri

 

22 Eylül 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Yeditepe Üniversitesi'nde İşletme eğitimi gören sanatçı, Sadri Alışık Kültür Merkezi Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Halen Tiyatro İstanbul bünyesinde görev yapmaktadır. Kemal Sunal'ın oğludur.

Filmografisi

Sana Mecburum - 2007
Kısık Ateşte 15 Dakika - 2006
Kanlı Düğün - 2005
Sayın Bakanım - 2004
Okul - 2003
Banka - 2002
En Son Babalar Duyar - 2002
Fosforlu Cevriye - 2000
Propaganda (film) - 1999
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey - 1995
Şaban ile Şirin - 1995







1973 Adana doğumlu olan oyuncu,İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Mezunu Tiyatro Bölümü mezunudur.Mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmıştır. Cumhuriyet Filminde Latife hanımı canlandırmıştır. Cumhuriyet Filmi Soysert'in ilk sinema filmidir.  Oyuncu daha sonra Nebraska Üniversitesinde Drama ve Tiyatro eğitimi almıştır. Tiyatro sahnesinde Buluşma adlı oyunda Marilyn Monroe'yu ve Ayşe Müzikalinde Ayşe karakterini canlandırmıştır.

2006 yılında Selim Tuzcu ile evlenmiştir. Oyuncunun tanınırlığını artırması Bir İstanbul Masalı dizisindeki Derya karakteri ve Özgü Namal ile birlikte Bebeğim adlı dizide canlandırdığı Leyla karakteriyle olmuştur.

İstanbul Halk Tiyatrosu'nun ilk oyunu olan ve on bir oyundan oluşan Can Tarlası adlı oyunda yer almıştır. 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcu ile 19.Ankara Uluslararası Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Emre Karayel ile yapmıştır.Dünyanın en büyük buz gösterisi topluluğu olan Holiday On Ice ünlü çocuk romanı Peter Pan hikayesinin türkçe dublajında yer almıştır.14. Kral TV Video Müzik Ödülleri töreninin sunuculuğunu yapmıştır. Sinan Tuzcu ile Bosch Buzdolabı reklamında oynamıştır.

Dolunay Soysert şuan da ATV'de yayınlanmakta olan Benim Annem bir melek dizisinde Ece karakterini canlandırmaktadır.

Oynadığı Dizi ve Filmler


2008 - Benim Annem Bir Melek adı (Ece)
2007 - Mavi Gözlü Dev (Piraye)
2006 - İlk Aşk (Aysel Arifoğlu)
2006 - Bebeğim (Leyla Köroğlu)
2006 - Hacı (Şeyda Gesili)
2006 - Tövbe (Cavidan)
2005 - Yine de Aşığım (Figen)
2005 - Kırık Kalpler Durağı (Ayşen)
2004 - Zor Adam (Ayfer Zoroğlu)
2004 - Kalbin Zamanı (Genç Belkıs)
2004 - Yürek Çığlığı (Aslı)
2004 - Avrupa Yakası (Melike)
2004 - Omuz Omuza (Firdevs Alpaslan)
2003 - Bir İstanbul Masalı (Derya Taylan)
2003 - Sultan Makamı (Gülsün)
1999 - Kuzgun (Pınar)
1999 - Salkım Hanımın Taneleri (İclal)
1998 - Cumhuriyet (Latife Hanım)
1997 - Baskül Ailesi (Arzum)
1996 - Çılgın Bediş (Mihrace)
1994 - Sekizinci Saat (Yasemin)
1994 - Kaygısızlar (Hostes Kaygısız)

Tiyatro Oyunları

Sürmanşet /İstanbul Halk Tiyatrosu (2008-2009)
Can Tarlası /İstanbul Halk Tiyatrosu (2007-2008)
Buluşma /Dostlar Tiyatrosu (2004-2005)
Silvanlı Kadınlar /İstanbul Şehir Tiyatrosu
Kibarlık Budalası /İstanbul Şehir Tiyatrosu
İbişin Rüyası /İstanbul Şehir Tiyatrosu
Elma Dersem Çık /Akbank Çocuk Tiyatrosu
İki Kova Su /Akbank Çocuk Tiyatrosu

Müzikalleri (Operetleri)

Ayşe Opereti

TV Programları

2008 - Tam Kıvamında adlı yemek programı (kanal 1)






























































Yorum Yaz